Włoskie smaki na Grochowskiej

To już prawie rok, jak na kulinarnej mapie Warszawy pojawił się nowy punkt. Chodzi, oczywiście o restaurację Neon Praga, którą można znaleźć przy ulicy Grochowskiej 178/184 na Pradze Południe. Jej specjalnością są pizze, takie jakie serwują we Włoszech! Miejsce to cieszy się wielką popularnością, ze względu wysoki na poziom oferowanych usług. Wskazują na to bardzo wysokie noty w Google i mediach społecznościowych!

Neon Praga. Prawdziwa włoska pizza i nie tylko!

Od chwili otwarcia południowo-praski lokal przyciąga licznych wielbicieli włoskich smaków, a zwłaszcza pizzy. Jest ona niewątpliwie jednym z kulinarnych symboli Włoch. Neon Praga przygotowuje to danie według oryginalnych włoskich przepisów. W menu można znaleźć aż 17 różnych propozycji – od tradycyjnej margherity, przez pizzę z owocami morza, z dodatkiem mięsa, aż po pizzę z warzywami.

Niewątpliwie pizza to sztandarowa potrawa tej restauracji. Można tu jednak skosztować wiele innych włoskich przysmaków, takich jak – oczywiście – makarony, sałatki tradycyjne włoskie przystawki. Godne polecenia są potrawy sezonowe, takie jak chociażby makaron ze szparagami. Lokal cały czas wzbogaca swoją ofertę o dania obiadowe, zarówno mięsne jak i rybne, choć wegetarianie też nie mają powodów do narzekania. Menu zmienia się co 2-3 tygodnie, a w okresie letnim pojawić ma się specjalna oferta śniadaniowa! Dzięki temu goście cały czas mogą próbować nowych smaków.

Po pysznym posiłku warto sięgnąć po włoski deser i autentyczną włoską kawę. Wielbiciele piwa również nie będą rozczarowani. Neon Praga oferuje doskonałe piwa kraftowe – jest lokalem patronackim jednego z przodujących browarów wrocławskich.

Najlepsze składniki i piec opalany drewnem

Jedną z tajemnic sukcesu tej południowo-praskiej restauracji jest prostota. „Aby zrobić dobrą pizzę, nie potrzeba wielu składników, ale muszą być one najwyższej jakości i odpowiednio dobrane” – mówi właściciel lokalu, Włodzimierz Pijanowski.

Doskonała jakość produktów to drugi czynnik wpływający na popularność Neon Praga. Dostarczane z włoskiej hurtowni, prowadzonej przez rodowitych Włochów, którzy sprowadzają je ze swojej ojczyzny.

Nie można oczywiście zapomnieć o tym, że wszystkie dania przygotowywane są w piecu opalanym drewnem. Jest to tradycyjna metoda przygotowywania pizzy, której używają w słonecznej Italii. Pozwala ona na osiągnięcie odpowiednio wysokiej temperatury, niezbędnej do upieczenia idealnego placka na pizzę. Palone drewno nadaje unikalny smak, również wszystkim innym ciepłym potrawom, które można zjeść przy Grochowskiej 178/184!

Pizza pod chmurką

Nie da się zaprzeczyć, że restauracja Neon Praga jest bardzo klimatycznym lokalem, uzyskanym między innymi właśnie przez ciepło bijące od pieca opalanego drewnem. To serce tego miejsca, znajdujące się w jego centrum – wszystkie potrawy przygotowywane są na oczach gości. W okresie letnim można też zjeść posiłek w przytulnym ogródku, w którym znajduję się kącik dla dzieci.

Lokal wprowadza równie system rabatów i promocji, jak bony rabatowe, promocje czasowe, promocje produktów itd. Ale to nie jedyna niespodzianka.

 

Artykuł sponsorowany

error: Zawartość chroniona prawem autorskim!! Dbamy o prawa: urzędów, instytucji, firm z nami współpracujących oraz własne. Potrzebujesz od nas informacji lub zdjęcia? Skontaktuj się redakcja@mieszkaniec.pl
Skip to content