Odpowiednia atmosfera oraz smaczne jedzenie
Wywiad z Panią Urszulą Kwiatkowską, dyrektor Hotelu Best Western Felix znajdującego się przy ulicy Omulewskiej 24 na warszawskiej Pradze Południe.
– Oprócz samego hotelu na terenie Państwa obiektu znajduje się restauracja „NOVA” i to właśnie o niej chcielibyśmy dzisiaj porozmawiać. Co powinniśmy wiedzieć o tym miejscu?
Nasza restauracja jest doskonałym miejscem zarówno na rodzinny obiad, jak i spotkanie biznesowe. Przyrządzamy dania kuchni polskiej w nowoczesnym wydaniu. Ponadto specjalizujemy się w organizacji przyjęć okolicznościowych i konferencji. Dysponujemy dużą salą restauracyjną oraz salą bankietową, aranżowaną na potrzeby naszych gości.
– Wspomniała Pani o imprezach okolicznościowych. Jakiego rodzaju i na ile osób można zorganizować spotkania w Państwa restauracji?
Organizujemy urodziny, chrzciny, komunie, wesela oraz konsolacje. Czyli wszystkie imprezy, podczas których istotna jest odpowiednia atmosfera oraz smaczne jedzenie. Nasz Szef Kuchni na każdą uroczystość przygotowuje indywidualne menu zgodnie z upodobaniami naszych gości. W naszej restauracji możemy zorganizować przyjęcie nawet dla 120 osób.
– Mają Państwo stałe menu czy może jest ono zmieniane?
Karta menu, autorstwa Szefa Kuchni, jest modyfikowana raz w roku. Oferuje dużo urozmaiconych dań – każdy z naszych Gości znajdzie coś zgodnego z własnymi upodobaniami. Proponujemy szeroki wybór mięs, ryb i drobiu. Karta menu jest dodatkowo uatrakcyjniona dzięki menu sezonowemu. Obecnie zachęcamy do skosztowania orzeźwiającego chłodnika ogórkowego z nutą limonkowo-miętową oraz indyka ze szparagami i sosem holenderskim. Na jesień znowu szykujemy coś naprawdę wyjątkowego! Dlatego warto nas odwiedzać i poznawać nowe, niepowtarzalne smaki.
– Kto jest szefem kuchni restauracji „NOVA”?
Szefem Kuchni Restauracji NOVA jest Paweł Biskupski. Pierwsze doświadczenie zdobywał we wrocławskich hotelach, później 5 lat spędził w Hiszpanii, poszerzając wiedzę w wielu restauracjach serwujących tradycyjne dania kuchni śródziemnomorskiej. Lubi odkrywać nowe smaki, łącząc tradycyjną kuchnię polską z południowo-europejską. Jest laureatem kilku ogólnopolskich konkursów kulinarnych, a w wolnym czasie pracuje z młodzieżą, zarażając ich pasją do gotowania.
– Ostatnie pytanie na koniec. Jeżeli miałaby Pani polecić jedną pozycję z Państwa karty do zjedzenia bez specjalnej okazji, będąc po prostu w okolicy, co by to było?
Zdecydowanie pizza przygotowywana na miejscu od podstaw ze świeżych włoskich produktów. Mamy grono stałych gości, którzy specjalnie odwiedzają nas ze względu na jej niepowtarzalny smak za przystępną cenę. Latem, konsumowana na świeżym powietrzu w naszym kameralnym, hotelowym ogródku smakuje wyśmienicie! Aby się o tym przekonać zapraszam do restauracji NOVA.
Zapraszam także na naszą stronę internetowa http://www.bwfelix.pl/, gdzie znajdziecie Państwo wszystkie nasze oferty. /AS/