Panierka, panierka, panierka

Dziś – panierujemy. Panierki do mięsa, drobiu, ryb, kapeluszy grzybów, sera żółtego, oscypka, cukinii, brokułów i mnóstwa innych smakowitości.
Kilka przepisów !!!

Warto wiedzieć

Zajrzyjmy w przeszłość:
8 września – co działo się tego dnia na przestrzeni wieków?

Warto wiedzieć

O czym tu gadać przy niespiesznym grillu albo podczas czyszczenia grzybów? Oto kilka ciekawostek, które warto wiedzieć.

Cukinia to ogrom witamin C, B1, PP. Niskokaloryczna, nie kumuluje metali ciężkich! Warto zaprosić ją do stołu.

Nadziewana: małe cukinie przekrój wzdłuż, obcinając ogonek i stwardniały koniec. Wydrąż pestki i gąbczastą masę. Środek posól i odłóż na pół godziny. Włącz piekarnik, niech się grzeje; wylej z połówek zebrany sok, osusz papierowymi ręcznikami, oprósz mąką i wlej nadzienie 1 cm poniżej brzegu: serek homo, surowe jajo, łyżka mąki, 1-2 siekane ząbki czosnku, sól, pieprz. Przykryj plastrami sera żółtego, zapiecz do zrumienienia.

Warto wiedzieć

Nie wyrzucaj pieniędzy do śmietnika!
Myślisz, że tego nie robisz?
Zajrzyj do swojego kosza na odpadki i spójrz, ile kupionej przez ciebie żywności wylądowało właśnie tam.

Letnie wyjazdy

Letnie wyjazdy wymyślili Rzymianie, udręczeni skwarem w mieście pełnym ciasnych uliczek bez zieleni,
z kamiennymi i glinianymi domami, oplecionymi gęstą siecią dość obrzydliwych rynsztoków.

1 8 9 10 11
error: Zawartość chroniona prawem autorskim!! Dbamy o prawa: urzędów, instytucji, firm z nami współpracujących oraz własne. Potrzebujesz od nas informacji lub zdjęcia? Skontaktuj się redakcja@mieszkaniec.pl
Skip to content