Grillujemy? To do roboty!

Kurczakowe szaszłyki:
filety z kurczaka (wiadomo, że zagrodowy jest najlepszy), kroimy w kostkę, podobnie,
jak paprykę czerwoną i żółtą, zaś cebulkę dymkę i niewielką cukinię w plasterki…

Relaks

… tak potrzebny każdemu z nas.
Przed majowym weekendem warto wiedzieć o nim nieco więcej.

Wiosenne inspiracje.

Można dodawać do sałatek – ma neutralny smak, ale uwaga – absorbuje wodę! Najprostszy deser: puszkę mleka kokosowego z odrobiną olejku migdałowego (lub bez) wymieszać z ¾ szklanki mleka i 3-5 łyżkami nasion chia (można dać więcej). Najważniejsze, by natychmiast po wrzuceniu nasion dokładnie i energicznie mieszać przez kilka minut, by nie dopuścić do powstania bryłek.

Słoiczek z zawartością, przypominającą lato …

Przyjemnie jest zimą otworzyć smakowity słoiczek z zawartością, przypominającą lato.
Umożliwia nam to jedna z technik konserwacji żywności – pasteryzacja lub tyndalizacja – pasteryzacja trzykrotna.

Dziś coś słodkiego. Na szybko.

Gdy gotowe (ma być rzadkie), wlej do nasmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy.
Piecz w 175-180°C przynajmniej pół godziny …

HASŁO …

Dziś wiele osób korzysta z komputera i internetu. By chronić swoją prywatność podczas logowania na swoje konto, trzeba mieć swoje indywidualne hasło, najlepiej – złożone z liter dużych i małych, cyfr i ewentualnie innych znaków, dostępnych na klawiaturze

1 5 6 7 8 9 11
error: Zawartość chroniona prawem autorskim!! Dbamy o prawa: urzędów, instytucji, firm z nami współpracujących oraz własne. Potrzebujesz od nas informacji lub zdjęcia? Skontaktuj się redakcja@mieszkaniec.pl
Skip to content